Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

“Bulaşıcı hastalıktan ölenlerin sayısı arttı”

“Bulaşıcı hastalıktan ölenlerin sayısı arttı”

“Bulaşıcı hastalıktan ölenlerin sayısı arttı”

Adana Tabip Odasi Baskani Uzm. Dr. Selahattin Mentes ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde konusan Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, “Hastanelerden gelen ölüm raporlarda vefat nedeni ‘Bulasici Hastalik’ yazdigi için cenazeleri Kovid-19’dan ölmüs gibi gömüyoruz. Böyle olunca da Kovid-19’dan ölenlerin sayisinin az gösterildigini düsünüyoruz.” dedi.

Adana Tabip Odasi seçimleri sonucu göreve yeni gelen Baskan Uzm. Dr. Selahattin Mentes, Genel Sekreter Dr. Ahmet Suntur, Sayman Dr. Figen Demir Kardes, Veznedar Dr. Sedat Gül, Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Nalan Kükürt, Dr. Figen Dogan Günes birlikte Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar’i makaminda ziyaret etti.

 

UZM. DR. MENTES, “KOVID-19 PANDEMISI ADANAMIZDA EN KÖTÜ DÖNEMINI YASIYOR”

Ziyarette Kovid-19 pandemisi hakkinda bilgi veren Adana Tabip Odasi Baskani Uzm. Dr. Selahattin Mentes, “Sizlere yeni üyelerimizi tanistirarak merhaba demek istedik. Ayrica koronavirüs pandemisi sürecinde halkimiza ve odamiza verdiginiz destek için çok tesekkür ediyoruz. Üzülerek söyleyebilirim ki Kovid-19 pandemisi Adanamizda en kötü dönemini yasiyor. Neredeyse her ailede virüslü kisi var. Hastanelerde kovidli hastalar için ayrilan yerlerin tamami dolu durumda. Halen yeni vakalar geliyor. Hastalari yatiracak yer bulamiyoruz. Yogun bakimlarimiz dolu. Evlerinde karantinada olan insanlar var. Pandemi iyi yönetilemiyor. Acillerde görev yapan doktor arkadaslarimiz, gögüs, enfeksiyon ve anestezi uzmanlari çok yiprandi, acil doktorlarimiz bir çikmaz içindeler. Tüm hekim ve saglik çalisanlari tükenmislik içerisindeler. Söylenecek her iyi söze ve destege ihtiyaç duydugumuz bir dönemdeyiz.” dedi.

KARALAR, “EN BÜYÜK TESEKKÜR HEKIM VE SAGLIK ÇALISANLARININ”

Özel Kalem Müdür Vekili Türkan Esli’nin de hazir bulundugu ziyarette en büyük tesekkürü, takdiri hekim ve saglik çalisanlarinin hak ettigini söyleyen Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, konusmasinda “Zorlu geçen pandemi sürecinde en zor durumda olan sizlersiniz. Çünkü tehlike ile direk karsi karsiyasiniz. Çalisma saatini bir kenara birakmis, insanlarin iyilesmesi için çaba harciyorsunuz. Esinizden çocuklarinizdan faragat ediyorsunuz. Bu anlamda takdire sayan kesim sizsiniz. Bizim sizlere sonsuz tesekkür etmemiz gerekiyor. Bizler her zaman sizlerin hizmetinde ve yaninizda olmaya devam edecegiz. Türkiye’deki yogun vakaya ragmen ölüm sayisi çok artmiyorsa bu bizim hekim ve saglik çalisanlarimizin sayesinde olmaktadir.

ÖLEN INSAN SAYISI ÇOK ARTTI

Son aylarda ölen insan sayisinin arttiginida sözlerine ekleyen Baskan Zeydan Karalar, “Yasli nüfus sayimiz giderek artmaktadir. Bu paralelde ölüm oranida artmaktadir. Hastanelerden gelen ölüm raporlarinda Kovid-19 yazmadigi için Mezarliklar Daire Baskanligi dogal olarak Kovid-19’dan öldü yazamiyor. Raporlarda vefat nedeni ‘Bulasici Hastalik’ yazdigi için cenazeleri Kovid-19’dan ölmüs gibi gömüyoruz. Böyle olunca da Kovid-19’dan ölenlerin sayisinin az gösterildigini düsünüyoruz.” diye konustu.



  • Cuma 28.5 ° / 16.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 28.9 ° / 18.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 32 ° / 18.5 ° Güneşli